Friptura de vita cu budinca Yorkshire

1. Potriviti cuptorul la 180 de grade. Folositi un cutit ascutit bine pentru a indeparta grasimea de pe bucata de vita (daca exista). Ungeti-o apoi cu mirodenii si praf de mustar. Puneti-o intr-o tava pe frunze de dafin si cimbru, apoi puneti bucatile de ceapa pe langa carne. Stropiti cu ulei. Coaceti la cuptor cate 25 de minute pentru fiecare 500g, plus inca 25 de minute daca doriti sa fie mai bine facuta. Scoateti din cuptor inainte de a gati budinca.

2. Pentru budinca: Puneti faina si niste sare intr-un castron. Faceti o gropita in centru si adaugati ouale si cam 100ml de lapte. Amestecati bine, pana obtineti un continut omogen, cremos si gros. Amestecati usor cu restul laptelui si lasati compozitia sa se odihneasca pentru 30 de minute.

3. Potriviti cuptorul la 220 de grade. Puneti untura sau uleiul in tava si incalziti cuptorul pentru 10 minute. Luati cu grija tava din cuptor si turnati compozitia de budinca in ea, puneti si frunze de dafin, apoi introduceti din nou in cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand creste si devine usor crocanta. Intre timp inveliti carnea in folie de aluminiu si lasati-o deoparte. Rasturnati budinca si taiati-o in 6 parti.

Poza principala

rexfeatures_716332c_mica.jpg

1.5 kg bucata de vita (spate, pulpa)
sare si piper
1 lingurita praf de mustar
2 frunze de dafin si putin cimbru
1 ceapa mare, necuratata, taiata in 6
1 lingura de ulei vegetal
Pentru budinca:
125g faina simpla
2 oua medii
300ml lapte
30g untura sau 3 linguri de ulei vegetal
6 frunze de dafin

O reteta ingenioasa pentru un pranz copios in familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE