Uncategorized

Friptura de vita cu salata de sfecla rosie rumenita in dukkah

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti sfecla, dukkah si putin ulei de masline intr-o tigaie, amestecati si acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 30 de minute, apoi inca 10 minute neacoperit. Scoateti si lasati deoparte.

2. Ungeti carnea cu ulei de masline si potriviti de sare si piper. Incalziti o tigaie bine de tot si prajiti carnea pentru 3 minute pe fiecare parte. Lasati deoparte pentur 10 minute inainte de a o taia felii.

3. Pentru dressing: Amestecati toate ingredientele.

4. Pentru servire: puneti friptura pe un platou, apoi salata de sfecla rosie, branza feta si frunzele de spanac, apoi stropiti cu dressing. Serviti cu paine prajita.

 

Tort de sfecla rosie

Poza principala

friptura_de_vita_cu_salata_de_sfecla_rumenita_in_dukkah_h_01746075_mica.jpg

500 g pulpa de vita
ulei de masline
sare de mare si piper negru
1 legatura sfecla, taiata in 4
2 linguri dukkah
150 g branza feta, faramata
100 g frunze spanac baby rosu
paine prajita, pentru servire
Pentru dressing:
1/2 lingura sos harissa
1 lingura miere
putina zeama de lamaie
1/3 cana ulei de masline
paine prajita, pentru servire
sare de mare si piper negru

Dukkah este un preparat egiptean, care contine un amestec de ierburi, leguminoase, cum este si sfecla rosie si condimente, precum menta, sare, susan, coriandru si chimen.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE