Uncategorized

Friptură de vită în sos de bere

1.Taie carnea în felii şi perpeleşte-o cam cinci minute în jumătate din cantitatea de unt şi cele două linguri de ulei după ce acestea s-au încins bine. Căleşte până ce carnea se rumeneşte uşor. Sărează şi piperează, apoi scoate carnea pe o farfurie.

2.Adaugă în cratiţă restul de unt şi căleşte ceapa tăiată cubuleţe mărunte până se rumeneşte frumos. Scoate şi ceapa pe o farfurie, cât să se răcorească puţin şi apoi aşază un rând de ceapă, unul de carne, altul de ceapă, peste care pui unul de carne, şi tot aşa. Presară verdeţurile tocate mărunt.

3.Într-o altă cratiţă pune zahărul să se topească, apoi presară făină şi rumeneşte-o puţin, după care diluează cu supa de vacă, amestecând rapid, apoi pune şi berea şi lasă să fiarbă trei minute.

4.Toarnă acest sos peste carne, adaugă şi căţelul de usturoi pisat, acoperă cu un capac şi lasă fiarbă la foc mic vreo două ore. Verifică din când în când dacă mai e nevoie de apa şi completează, dar adăugând câte puţin. Serveşte friptura de vita in sos de bere fierbinte cu felii pâine prăjită.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Friptură de vită cu salată

Poza principala

friptura_de_vita_bere_mica.jpg

1 kg de carne de vită (ceafa sau vrabioara)

6 cepe

60 g unt

2 linguri de ulei

1 linguriţă de zahăr

2 linguri de făină

250 ml de supă de vită

250 ml bere

1 lingură oţet

1 căţel de usturoi

1 legătură de verdeţuri: pătrunjel, cimbru, rozmarin, foaie de dafin

piper roşu măcinat

sare

 

Bobițe delicioase cu friptură de vită

Vita poate deveni o carne foarte fragedă când adaugi la preparare puţin alcool, dar în combinaţie cu berea devine un preparat cu multe stele pentru gust!
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE