FRIPTURA DIN PIEPT DE RATA MARINAT IN SOS YAKITORI

1.Se curata pieptul de rata de grasime si piele si se taie in 4 fileuri.
2.Se prepara sosul Yakitori ,amestecandu-se toate ingredientele :sosul de soia, vinul alb, zaharul brun si sucul de lamaie.
3.Se pregateste marinata:se amesteca sosul Yakitori cu uleiul de masline, anasonul, usturoiul zdrobit ,sucul de lamaie si 2 lingurite de Knorr Delikat.
4.Se pun fileurile de rata in aceasta marinata in asa fel incat sa fie unse pe ambele parti cu marinata si se lasa o noapte ,in frigider ,intr-un vas acoperit cu folie.
5.Se scot fileurile si se lasa 1 ora la temperatura camerei.
6.Se pune la incalzit o tava de teflon(fara grasime).Se frig fileurile 1 minut , pe fiecare parte,apoi se tin la cald 30 de minute.
7.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
8.Intr-o tava se pune folie de aluminiu,peste un gratar pe care se pun fileurile de rata si se frig 10 minute.Se servesc cu garnitura , dupa dorinta, si un vin alb sec.
Pofta buna!
1 piept de rata ,dezosat,de 800g.,
250 ml. sos Yakitori,
1 catel de usturoi,
1 lingurita seminte de anason,
8 linguri ulei de masline,
2 lingurite Knorr Delikat;
Pentru sosul Yakitori:
125ml.sos de soia,
125ml. vin alb sec,
1 lingura zahar brun,
2 lingurite suc de lamaie;
Este o mancare exotica foarte gustoasa.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE