Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Striviti boabele de piper, combinand cu sarea de mare. Puneti amestecul intr-o farfurie si tavaliti fiecare friptura prin acest amstestec.

2. Incalziti o tigaie la foc mare, adaugati ulei de masline si prajiti friptura pe ambele parti. Puneti-o apoi intr-o tava si coaceti-o la cuptor in functie de preferinte (8 minute daca va place „in sange”). Scoateti de la cuptor si lasati deoparte, la cald.

3. In alta tigaie, incalziti 1 lingura de unt si caliti salota si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati vin rosu si zeama de vita, lasand pe foc pentru inca 10 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.

4. Separat, amestecati lingura de unt ramasa, mustarul si mierea, apoi adaugati cimbru. Asezonati bine.

5. Serviti friptura cu broccoli si sos de vin rosu.

Poza principala

h_01406381_mica.jpg

4x200g friptura de vita
2 linguri boabe de piper negru
2 linguri boabe de piper roz
sare de mare
2 linguri ulei de masline
300g broccoli, inabusit
Sos:
2 linguri unt
1 salota, taiata subtire
1 catel de usturoi
1 cana de vin rosu
1/2 cana zeama de vita
1 lingurita mustar dijon
1 lingura miere
1 lingurita frunze cimbru
sare de mare si piper

Veti fi surprinsi de cat de gustoasa va fi crusta in care va fi invelita friptura. Simplu si de efect!
Numar de portii
4
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE