Fructe în jeleu

Pentru a obţine un jeleu perfect, curăţă merele de coajă și taie-le cubuleţe. Acoperă merele cu apă (trebuie să plutească în apă) și adaugă zeamă de lămâie. Lasă pe foc până fierb merele. Trece-le apoi printr-o sită și subţiază cu zeama în care au fiert. Adaugă zahărul și lasă pe foc până se îngroașă siropul. Așază în cupe fructele, în straturi: unul de portocală, altul de zmeură și unul de afine. Toarnă siropul răcorit și lasă la rece 2-3 ore. Răstoarnă fructele în jeleu, pe farfuriuţe, dar nu înainte de a scufunda puţin cupele în apă clocotită.

Poza principala

fructe_in_jeleu_mica.jpg

    3 portocale
    300 g zmeură
    300 g afine
Pentru jeleu
    1 kg mere
    1 lămâie
    500 g zahăr

Un desert răcoritor pentru zilele de vară.
Numar de portii
1
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE