Fructele goji

Sursa
RTV.NET
Goji, fructele cu cei mai importanţi nutrienţi pentru sănătate
fructe_goji.jpg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că fructul goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienţi de pe pământ. Mai mult, medicina tradiţională chinezească recomandă acest fruct în tratarea bolilor cronice ale ficatului, rinichiului, în diabet zaharat, în hipertensiune şi chiar în echilibrul Yin-Yang.

Goji este un arbust, care înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august, având perioade când are şi flori şi fructe. Florile sunt polenizate de albine, iar fructele sunt mici, de culoare portocalie, alungite şi dulci, scrie RTV.NET.

În China, Tibet şi India, fructele goji au fost folosite pentru menţinerea sănătăţii şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

Datorită efectelor antioxidanților pe care îi conțin fructele Goji au circulat, de-a lungul timpului, mai multe legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Potrivit legendei, se spune că sănătatea acestora se datora fructelor goji care cădeau în fântâna de unde își procurau călugării apa de băut.
Descoperă listă lungă de vitamine pe care le conţine fructele Goji pe RTV.NET.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE