Fructele uscate, medicamente cu gust bun!

Foto
Fotolia
Fructele uscate contin, in mod normal, mai multe calorii decat cele in stare proaspata, dar au o cantitate mai mare de antioxidanti si grasimi bune.
fotolia_fructe_uscate2.jpg

Usor de digerat si excelente surse de vitamine, minerale si enzime, fructele uscate sunt tonifiante, laxative, diuretice, emoliente si cele mai bune surse pentru intarirea sistemului imunitar.

Curmalele – contin fosfor, calciu, fier, magneziu si vitaminele A, B1, B2, C si D. Sunt energizante, remineralizante si intaresc musculatura si sistemul nervos, intarziind imbatranirea. Consumul a 100 g pe zi combate astenia, anemia, carentele de minerale.

Stafidele – contin calciu, magneziu, mangan, sodiu, clor, siliciu, oxid de fier si de magneziu, iod, vitaminele A si B. Energizante, stafidele sunt recomandate pentru sanatatea ochilor, dar si in afectiuni pulmonare, traheale, renale, hepatice.

Merele, perele, prunele, bananele – sunt la fel de bune in tratarea asteniei si pentru mineralizarea organismului, dar, fiind mai putin nutritive, trebuie consumate in cantitati mai mari pentru a obtine efectele unei cure cu fructele uscate de mai sus.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE