Găluște cu prune

1. Scoate sâmburii prunelor, pune fructele într-un castron și presară deasupra o lingură cu zahăr și o linguriță cu scorțișoară. Pune o oală cu apă și puțină sare pe foc.

2. Dă cartofii reci, curățați de coajă, prin mașina de tocat. Adaugă făina cernută, un praf de sare, bicarbonatul, grișul și amestecă.

3. Încorporează cele două ouă, pe rând, și frământă un aluat omogen, care se modelează ușor (nu trebuie să fie un aluat tare).

4. Rupe o bucățică de aluat, așază în mijloc o prună (sau o jumătate) și modelează găluștele. După ce ai terminat aluatul, pune găluștele în apa clocotită și fierbe-le pentru 20-25 de minute.

5. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie adâncă și rumenește apoi pesmetul. Când acesta a devenit auriu, adaugă 2-3 linguri cu zahăr și un strop de scorțișoară și amestecă.

6. Scoate găluștele și tăvălește-le prin pesmet, apoi pune-le pe un platou. Servește-le călduțe sau reci. Sunt delicioase!

 

Galuște cu caise

Poza principala

galuste_mica.jpg

500 g prune dulci

500 g cartofi fierți

100 g făină

2-3 linguri cu griș

¼ linguriță cu bicarbonat

2 ouă

2-3 linguri ulei

200-300 g pesmet

scorțișoară

zahăr

sare

 

Compot de prune

Fie că umplutura este din prune sau caise, găluștele din aluat de cartofi tăvălite prin pesmet auriu sunt un deliciu.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE