Uncategorized

Galusti de peste si oua

1. Puneti pestele si laptele intr-o cratita si aduceti la fierbere. Fierbeti pentru 5 minute, pana cand pestele se inmoaie. Scoateti pestele, scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca pentru cateva minute.

2. Adaugati lapte peste laptele fiert asa incat sa obtineti 150 ml de lapte. Turnati intr-o cratita, adaugati untul si fierbeti, apoi puneti faina, amestecand asa incat sa obtineti o pasta cremoasa. Indepartati de pe foc.

3. Rupeti pestele bucatele si adaugati-l in sosul de lapte, asezonand cu sare, piper si nucsoara. Puneti, cu o lingura, intreaga compozitie pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca.

4. Decojiti si taiati in jumatate ouale fierte. Impartiti mixtura de peste in 6 portii si puneti cate o jumatate de ou in mijlocul fiecarei portii. Cu mainile date prin faina, infasurati mixtura de peste in jurul oului, apoi modelati galustele.

5. Dati fiecare galusca prin ou, apoi prin firimituri de paine sau pesmet. Prajiti in ulei incins pana se rumenesc (cam 4 minute). Scurgeti pe hartie de bucatarie si serviti-le calde, cu salata.

Poza principala

rexfeatures_1389703n_mica.jpg

250 g eglefin afumat
150 ml lapte
30 g unt
45 g faina
sare si piper negru proaspat macinat
nucsoara
3 oua fierte (tari)
1 ou, batut
125 g firimituri de paine/pesmet
ulei, pentru prajit

O excelenta idee de aperitiv pentru mesele copioase in familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE