Uncategorized

Gasca cu legume si galuste

Curata gasca de grasimea vizibila, apoi spal-o pe dinauntru si usuc-o. Pe dinafara si pe dinauntru unge-o cu sare, piper, tarhon si jales.

Curata ceapa si tai-o felii. Spala morcovii si telina, curata-i si, taie-i bucati. Pune 1 litru de apa intr-o cratita si asaza gasca cu pieptul in sus.

De jur-imprejur asaza legumele. Acopera cratita si pune-o in cuptorul incalzit (260°C) circa 30 de minute. Redu temperatura la 180°C si, in cratita acoperita, mai lasa gasca inabusita inca o ora si jumatate.

Scoate cratita, indeparteaza capacul, scoate gasca si pune-o, cu pieptul in sus, pe tava cuptorului. Eventual cresteaza-i copanele, pentru a se putea scurge restul de grasime.

Ridica temperatura cuptorului la 220°C si lasa gasca sa se friga 30 de minute. Nu turna deasupra grasimea, caci din ea faci un sos.

Pune gasca si legumele pe un platou, adauga sosul fierbinte. Serveste-o cu varza rosie si galuste de cartofi.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

gasca_cu_legume_si_galuste_400.jpg

o gasca (de vreo 3,5 kg)
sare si piper
tarhon uscat
3 cepe
200 g morcovi
200 g telina

De sarbatori, carnea de gasca poate fi o alternativa delicioasa la carnea de porc.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE