Gem de căpșune cu ardei chili

Spală și curăță de codițe căpșunele, scurge-le de apă. Zdrobește cu un blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar restul taie-le bucăți. 

 

Curăță ardeiul de semințe și taie-l bucățele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras și căpșunele. Adaugă zahărul gelifiant și pune amestecul pe foc, omogenizând continuu. 

 

Lasă să fiarbă șapte minute, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriță cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare și amestecă ușor.

 

Umple imediat borcanele pregătite cu acest gem de capsune fierbinte și sigilează-le.

 Cornuri cu gem

Gogosele cu gem de capsune (Poffertjes)

Poza principala

gem_de_capsune_cu_ardei_chili_mica.jpg

1 kg căpșune

1 kg zahăr gelifiant (1:1)

1 ardei iute uscat

1 linguriță cu ghimbir ras

1 linguriță cu piper negru

 

Dulceata de capsune

Cu foarte puțin efort, poți prepara câteva borcane din dulceața de capsune (ori gemul) preferat de care să te bucuri împreună cu cei dragi.
Numar de portii
3 borcane de 400g
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE