Gem de gutui

1. Dă gutuile pe răzătoare și stropește-le cu sucul de lămâie.

2. Adaugă apa și zahărul peste gutui, amestecă până se topește, după care pune pe foc potrivit și lasă să fiarbă domol, până cand gemul de gutui ajunge la consistența pe care care ți-o dorești.

3. Pune gemul de gutui fierbinte în borcanele sterilizate, acoperă-le cu o pătură și lasă să să răcească în tihnă.

Dacă nu aţi folosit toate fructele la gem de gutui puteţi încerca şi:

Tarta cu gem

Dulceață de gutui

Poza principala

gem_mica.jpg

1 kg de gutui curățate de coajă și sâmburi

600 g zahăr

400 ml apă

1 lămâie

Dacă nu aţi folosit toate fructele la gem de gutui puteţi încerca şi:

Peltea de gutui

Gem de gutui – aromat, dar și o umplutură grozavă pentru clătite rumene, merită încercat în fiecare toamnă.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE