Gem de pepene roșu

1. Curăță pepenele rosu de coajă și sâmburi și taie miezul cubulețe.

2. Într-o oală smălțuită sau de inox amestecă miezul de pepene cu conservantul și toarnă deasupra sucul de lămâie și pune pe foc.

3. Când începe să fiarbă, pune zahărul și amestecă bine. Lasă pe foc 5-10 minute, cât să se topească zahărul.

4. Umple borcanele cu gemul fierbinte, sigilează borcanele și așază-le cu capacul în jos până se răcesc. Pune-le borcanele cu gemul de pepene rosu într-un loc răcoros și întunecos. 

 Gem de prune

Cornulete cu gem

Gem de caise

Poza principala

gem_mica.jpg

1 kg pepene roșu

500 g zahăr

1 plic de conservant pentru dulceață/gem

sucul de la 6 lămâi

 

Gem de corcodușe picant

Fin și ușor de preparat, gemul de pepene roșu ne va aduce un strop de soare în zilele mohorâte.
Numar de portii
2-3 borcanele
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE