Uncategorized

Gem de rubarba si ghimbir

1. Puneti rubarba intr-un castron. Adaugati lamaia si zeama ei impreuna cu radacina de ghimbir. Amestecati zaharul tos cu pectina si turnati-le peste rubarba. Amestecati din nou. Acoperiti castronul si lasati-l deoparte peste noapte.

2. Puneti o farfurie mica, goala, la congelator, pentru a se raci.

3. Transferati amestecul de rubarba intr-o cratita sau o tigaie mai mare si dati la foc moderat. Amestecati pana cand zaharul se dizolva.

4. Mariti focul si fierbeti gemul rapid pentru 6-8 minute. Opriti focul. Puneti o lingura de gem pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.  

5. Eliminati depunerile de pe suprafata gemului si amestecati inauntru untul pentru a va ajuta sa eliminati si celelalte depuneri.

6. Lasati gemul sa se raceasca putin inainte de a-l pune in borcane. Daca e prea fierbinte in momentul in care e pus in borcane, fructele se vor ridica la suprafata. Asigurati-va ca nu sunt bule de aer in compozitie. Sigilati. Se poate pastra pana la 3 luni in locuri intunecate si reci. Odata deschise, borcanele trebuie puse in frigider.

Poza principala

rexfeatures_1232064g_400.jpg

1 kg de rubarba, feliata in bucati de 2-3 cm
zeama coaja rasa a unei lamai
50g radacina de ghimbir, curatata si feliata subtire
1kg de zahar tos
8g gelatina (la plic)/pectina
1 cubulet de unt
borcane sterilizate cu capac sau invelis de celofan

Aceasta reteta cu rubarba este extrem de cunoscuta in zona Ardealului.
Numar de portii
1.5 kg
Calorii
40
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE