Ghimbirul, cel mai bun analgezic natural

Text
Georgiana Mihalcea
Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Studiile de specialitate confirmă faptul că ghimbrul este un adevărat medicament natural şi, printre altele, atenuează inflamația și durerea.
ghimbir.jpg

Primii care au folosit ghimbirul în tratarea durerilor de orice natură au fost indienii. Numeroase cercetări au dovedit eficiența acestuia în atenuarea durerilor de artrită, a durerilor musculare și nu numai.

 

Cum îl foloseşti

Pentru pacienții care suferă de dureri articulare și musculare frecvente, doza zilnică recomandată este de 5 g de ghimbir proaspăt sau o linguriță cu pulbere de ghimbir pe zi. Ambele variante se consumă cu apă sau iaurt sau amestecate cu mâncarea ta preferată. Un alt leac se poate prepara extrem de ușor: taie în bucăți mici o rădăcină de ghimbir și pune-o la fiert într-un litru de apă, timp de 60 de minute. La fiecare ceașcă din această licoare adaugă trei picături de sirop de stevia (extract), pentru a îndulci produsul, ca să nu crească nivelul glicemiei. Bea zilnic trei căni și vei uita de durere!

 

Biscuiți cu ghimbir

 

De ajutor în constipație

Amestecă o lingură cu pulbere de ghimbir cu o ceașcă de apă plată și fierbe-le cinci minute. Strecoară după fierbere și bea. În câteva ceasuri, te vei simți minunat.

 

Durerile picioarelor umflate

Roagă-l pe partener să-ți maseze zona cu probleme cu uleiuri esențiale pure, cel mai indicat fiind pe bază de ghimbir. Acesta are excelente proprietăți antiinflamatoare și calmante și tratează retenția de lichide, oboseala și insomnia, îmbunătățeşte circulația și calmează durerea.

 

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

 

Alinare pentru problemele digestive

Este foarte bun în tratarea mai multor afecţiuni digestive.

Cum se administrează: o linguriţă cu rădăcină mărunţită se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acoperă zece minute, apoi se strecoară. Se beau până la trei căni pe zi. Stimulează întreg sistem digestiv și calmează durerile acestuia.

Stiai? Rădăcina de ghimbir mestecată îndelung alungă greaţa şi răul de mişcare.

 

Limonadă de ghimbir

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE