Gianina Corondan iubeste senzatiile tari pe paine

Text
eCuisine
Sursa
eCuisine
Foto
Hepta
Gianina Corondan iubeste bucataria ungureasca si vaneaza ponturi de gatit de la piata, unde mege in cautare de produse romanesti.
gianina.jpg

Daca intra in bucatarie cu scopul declarat de a gati, alege retetele care se fac cat ai pocni din degete si cel mai mult ii place sa manance la „acasa”-ul prieteniilor. Afla dintr-un interviu acordat eCuisine ce preferinte culinare are Gianina si ce amintiri culinare are din vacante.

eCuisine: Sunteti in categoria “mananc sa traiesc” sau “traiesc sa mananc”?

Gianina Corondan: Traiesc ca sa mananc. Idei, ganduri, experiente, stari, senzatii. Le prefer pe paine, preparate in prealabil sau ivite pe loc, spontan.  Ma feresc de cele congelate sau prea vechi sa le mai pot digera.

eCuisine: Cat de des gatiti? Din placere sau de nevoie?

Gianina Corondan: Uneori. De cele mai multe ori de placere. Dar cateodata si de nevoie, insa placerea primeaza, niciodata n-am fost totusi obligata de-a dreptul sa gatesc, nu era o chestiune de viata si de moarte sau de imposibilitatea de a face altfel. Poate doar in emisiunea ‘Cireasa de pe tort’, unde chiar daca nu voiam, trebuia sa actionez pe taramul gospodinelor. 

eCuisine: Unde ati invatat sa gatiti?

Gianina Corondan: La pension. Ba nu, la scoala. Ba nu, in bucatarie cu mama. Ba nu, nu am invatat. Nu e un pullover sau un proiect pe care il inchei in data de expirare a contractului, e un proces continuu. Eu sunt abia la inceput. Multa vreme nici nu am crezut ca pot coagula ceva intr-o cratita, dar am prins curaj urmarind gratia unei prietene care facea totul atat de usor si cu placere, incat am simtit primii fiori ai curiozitatii. Iar la incurajarile ei, am sarit cu incercarile. Asadar, raspunsul este: oriunde exista o reteta eu invat. Si vorba aia, sunt cu miile…

eCuisine: Care este reteta dumneavoastra preferata?

Gianina Corondan: Retele mele preferate sunt cele care se fac cat ai pocni din degete si se dovedesc a fi si foarte gustoase. Gen clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor. Sau ciorba de legume cu bors. Dar cel mai repede se fac in vizite, unde gatesc gospodarii mei favoriti.

eCuisine: Preferati sa mancati acasa sau la restaurant?

Gianina Corondan: Jumi-juma, cu mentiunea ca acasa cuprinde si “acasa”-ul prietenilor sau rudelor.

eCuisine: Ce bucatarie internationala preferati?

Gianina Corondan: Cea curata. Fara sa glumesc – merg des pe mana ungurilor.

eCuisine: Care a fost cea mai inedita mancare pe care ati incercat-o si unde?

Gianina Corondan: In raidul “Cu papucii in desert” din Africa am nimerit din greseala o portie de spaghete cu larve afumate, si nu as numi-o mancare inedita…ci imposibila!

eCuisine: De unde obisnuiti sa va faceti cumparaturile? Piata sau supermarket? Care sunt principalele criterii pe care le aveti in vedere cand cumparati alimente?

Gianina Corondan: Mai degraba cumpar de la piata, esti cumva mai aproape de pamant, plus ca mai capeti un sfat, un pont, un truc. Esti intr-o familie, nu intre rafturi reci si impasibile la bucuria ta de a gati. Nu vorbesti singur sau cu o lista, ci cu interlocutori priceputi-daca stii sa-i alegi. Caut sa fie produse romanesti, sa aiba termen scurt de garantie si bineinteles sa nu fie expirate. Si mai caut sa cumpar putin, exact cat imi trebuie pentru o zi. Cu exceptia muraturilor, bomboanelor, slaninutei si alimentelor care tin o perioada mai lunga si fara de care nu se poate, dom’le.

eCuisine: Impartasiti-ne un secret din bucatarie.

Gianina Corondan: N-am aragaz electric. Si de altfel nici secrete.

 

Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE