Gogoșari marinați

1. Taie și curăță gogoșarii de cotoare și semințe. Aranjează-i în borcan împreună cu două foi de dafin, boabele de muștar și vreo 10 boabe de piper negru, apoi toarnă deasupra oțet, cam de un deget înălțime (1,5 cm).

2. Pune pe foc ingredientele pentru saramură și amestecă până se topesc sarea și zahărul. Toarnă în borcan. Sigilează și pune borcanul într-o oală pe fundul căreia ai așezat un prosop de bucătărie. Toarnă apă până la jumătatea borcanului sau ¾ din borcan.

3. Din clipa în care începe apa să clocotească, lasă 10 minute și stinge focul. Lasă să se răcească borcanul cu gogosari murati în apă, șterge-l și pune-l la rece.

 

Rețeta 2

 

4 kg gogoșari

2-3 rădăcini de hrean

2 foi de dafin

 

Pentru marinată:

1 l oțet de 9 grade

2 l apă

3 linguri cu sare

2 linguri cu miere

boabe de piper

boabe de muștar

 

1. Taie gogoșarii în sferturi și pune-i în borcanele sterilizate. Pune printre ei bucăți de hrean tăiat și boabe de muștar.

2. Într-o oală încăpătoare, dă într-un clocot apa și sarea, iar după ce aceasta s-a topit pune celelalte ingrediente. Când stă să dea în clocot, toarnă marinata peste gogoșarii din borcane.

3. Înfiletează capacele curate și acoperă borcanele cu gogosari marinati cu o pătură. După ce s-au răcit bine, pune borcanele într-un loc răcoros.

 

Struguri murați

Poza principala

gogosari_mici.jpg

Rețeta 1

 

gogoșari

oțet de vin alb

foi de dafin

½ linguriță cu boabe de muștar

piper boabe

1 borcan de 720 ml

 

Pentru saramură:

1 l apă

1 lingură cu sare mare

1 lingură cu zahăr tos

 

Ardei muraţi umpluţi cu varză

Lângă o friptură suculentă sau lângă o tocăniță de cartofi, salata de gogoșari marinați este la fel gustoasă.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE