Gogosele cu gem de capsune (Poffertjes)

Desfaci drojdia in 3 linguri cu lapte caldut. Amesteci faina de grau cu cea de hrisca. Intr-un castron mai adanc, amesteci cu mixerul faina cu drojdia dizolvata, restul de lapte caldut si apa.

Trebuie sa rezulte o coca fluida. incorporezi oul, apoi untul topit si un pic de sare. Acoperi castronul cu un servet de bucatarie umed si il lasi intr-un loc cald, circa 30 de minute.

Intre timp, incalzesti tigaia si o ungi cu unt. in fiecare adancitura, pui un pic din coca, atat cat sa o umpli. Gogoselele trebuie prajite pe fiecare parte pana capata o culoare maroniu-aurie.

Se servesc cu gem de capsuni.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

gogosele_cu_gem_de_capsune_400.jpg

125 g faina
125 g faina de hrisca
1 ou
250 ml lapte caldut
250 ml apa
15 g drojdie proaspata
50 g unt lichid
sare
unt pentru uns forma de copt
gem de capsune

Pentru a coace gogoselele, iti trebuie o tigaie speciala, care e, de fapt, o forma de copt cu adancituri rotunde si, pentru ca se foloseste pe aragaz si nu in cuptor, are si coada.
Daca nu o ai in casa, o gasesti la supermarketuri. Olandezii o numesc „Poffertjes-Pfanne”, iar nemtii, „Blini-Pfanne”.
Numar de portii
8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE