Gogosi cu scortisoara si sos de ciocolata

Fierbeti frisca si turnati-o peste ciocolata rupta. Amestecati pana ce toata ciocolata s-a topit. Lasati deoparte.

Cerneti ingredientele uscate intr-un castron mare. Separat, amestecati oul cu untul si laptele. Puneti doua treimi din acest amestec peste ingredientele uscate si mixati. Adaugati treptat restul de amestec de ou, unt si lapte si amestecati bine pana obtineti un aluat fin. Framantati-l timp de 5 minute apoi lasati-l deoparte pentru 20 de minute.

Intindeti aluatul, lasandu-i o grosime de 3 cm. Folosind o forma speciala sau un pahar, taiati cercuri de 3 cm si puneti-le deoparte.

Incalziti uleiul si puneti cerculetele de aluat. Prajiti-le pentru 8-10 minute pana se rumenesc. Scurgeti-le pe hartie de bucatarie si dati-le prin zaharul amestecat cu scortisoara. Serviti-le calde cu sos de ciocolata.

Poza principala

h_01335282_mica.jpg

Pentru sosul de ciocolata:
125 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra, rupta
Pentru gogosi:
100 g zahar
280 g faina
10 g praf de copt
5 g nucsoara
2 g sare
1 ou
15 g unt, topit
125 ml lapte
Ulei
Pentru glazura:
100 g zahar
10 g scortisoara

Cand prajiti gogosile, uleiul nu trebuie sa fie foarte incins, altminteri ele se vor rumeni rapid, dar inauntru vor ramane crude.
Numar de portii
12-14 gogosi
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE