Goji, echilibrul energiei

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Medicina tradiţională chineză îl foloseşte de mai bine de 2.000 de ani, din vremea dinastiei Tang, pentru echilibrarea yin-yang şi nu numai.
goji.jpg

Ce este: fructul unui arbust originar din China. Este mic, de culoare portocalie, alungit şi foarte dulce. Seamănă întrucâtva la gust cu stafidele mici.

 

Ce are: foarte multă vitamina C, de 400 de ori mai multă decât în portocale, dar şi vitaminele B1, B2, B6, B12 şi E, 18 aminoacizi care formează un bloc de proteine şi conţin opt substanţe necesare vieţii,  21 de minerale (printre care zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar prezent în mâncare), betacaroten mai mult decât în morcovi.

 

Biscuiti cu fructe si mirodenii

 

Puncte forte: boli cronice ale ficatului, diabet, hipertensiune. Chinezii considerau goji un fruct al tinereţii fără bătrâneţe,. Polizaharidele normalizează presiunea sangvină, reduc nivelul colesterolului, acţionând ca antiinflamator. Aceste zaharuri chiar pot inhiba creşterea tumorilor.

 

Unde şi cât: se găseşte în magazinele bio, în cele tip naturist, poate fi comandat online sau cumpărat din hipermarketuri. Costă în jur de 17 lei/250 g.

 

Paine cu fructe uscate

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE