Uncategorized

Goji, echilibrul energiei

Sursa
Revista Femeia de Azi
Foto
Shutterstock
Medicina traditionala chineza il foloseste de mai bine de 2.000 de ani, din vremea dinastiei Tang, pentru echilibrarea yin-yang si nu numai.
goji.jpg

Ce este: fructul unui arbust originar din China. Este mic, de culoare rosie, alungit si foarte dulce. Seamana intrucatva la gust cu stafidele mici.

Ce are: foarte multa vitamina C, de 400 de ori mai multa decat in portocale, dar si vitaminele B1, B2, B6, B12 si E, 18 aminoacizi care formeaza un bloc de proteine si 21 de minerale (zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu etc.), betacaroten mai mult decat in morcovi.

Puncte forte: boli cronice ale fi catului, diabet, hipertensiune. Chinezii considerau goji un fruct al tineretii fara batranete, pentru ca ajuta la mentinerea tineretii celulelor. Polizaharidele normalizeaza presiunea sangvina, reduc nivelul colesterolului, actionand ca antiinflamator.

Reteta: 1 ciocolata menaj, 2 linguri cu goji uscat, 1 praf de scortisoara. Topesti ciocolata la Bain-Marie, adaugi goji si scortisoara, amesteci, apoi torni in forme de bomboane. Ornezi cu fructe si dai la frigider.

Unde si cat: in magazinele bio sau online. Costa in jur de 17 lei/250 g.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE