Gorgonzola IGOR, gustul italian recunoscut in intreaga lume

Originara din Italia, gorgonzola este o branza fementata moale, produsă din lapte de vaca şi înobilata cu mucegai albastru (penicilinum gorgonzola), intr-un mod controlat.
gorgonzola.jpg

La inceput, Gorgonzola are un gust mai dulce, un miros fin si este mai alba. In timp, aroma acesteia se maturizeaza, devenind mai pregnanta, iar branza se ingalbeneste.

Gorgonzola a primit recunoasterea europeana si denumirea de origine controlata în anul 1996. Poate fi produsa doar în anumite regiuni din nordul Italiei,  aprobate  de Consorţiul Branzei Gorgonzola. Autenticitatea acestei branze este garantata de sigiliul P.D.O.

Gorgonzola IGOR isi are originile in anul  1935, in satul Mezzomerico, de langa Novara, din regiunea Piedmont. Atunci Natale Leonardi a inceput sa produca branza Gorgonzola, pe care o vindea celor mai prestigioase hoteluri din zona Lacului Maggiore, transportand-o cu ajutorul unei carute trase de cai. Faima acestei branze s-a extins rapid printre regii, printesele si aristocratii care isi petreceau vacantele in acele hoteluri. Trei generatii au trecut de atunci , iar  compania IGOR a devenit  un ambasador al traditiei italiene in fabricarea branzeturilor.

Gorgonzola IGOR este produsa din lapte de cea mai buna calitate, provenit doar din zonele aprobate de Consorţiul Branzei Gorgonzola: Novara, Verbania, Biella, Varese, Pavia, Bergamo, Brescia, Cremona, Como, Cuneo, Lecco, Lodi, Milan si Monza.

IGOR are numeroase certificari internationale de calitate pentru productia si ambalarea gorgonzolei (Global Standard for Food Safety, British Retail Consortium, International Food Standard, ISO 9001:2000, ISO 22000:2005)

De-a lungul timpului, gorgonzola IGOR a fost distinsa cu nenumarate premii:
– in 1997 IGOR  a castigat premiul I la categoria “Branzeturi albastre” la Targul IFE,  din Londra
– in 2002 – IGOR este recompensata cu premiul I la Londra la World Cheese Awards
– in 2004 – IGOR castiga inca o data la World Cheese Awards, in Londra, premiul I la categoria “Branzeturi Albastre”
– in 2011 – IGOR castiga la World Cheese Awards medalia Super Gold, la categoria sa.

Din punct de vedere nutritional, gorgonzola este o adevarata mina de aur, fiind un aliment complet, care contine toate elementele esentiale pentru a asigura o nutritie echilibrata. Contine fosfor, calciu si vitaminele A, B1, B2, B6, B12, E, PP asigurand astfel un aport zilnic de energie si sanatate.

Iata si retete delicioase cu gorgonzola:

Smochine proaspete cu gorgonzola si prosciutto

Tarta cu pere si gorgonzola

Paste cu spanac si gorgonzola

Pateuri cu cirese si gorgonzola

Biftec tartar cu sos gorgonzola

Armonia di gorgonzola

Cartofi cu dressing de gorgonzola

Sufleuri cu gorgonzola

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE