Gratin cu praz

1: Alege fire mai subtiri de praz, care sunt fragede si au gustul mai fin. Spala-le si taie-le in bastonase lungi de 10 cm. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si caleste la foc redus prazul, acoperindu-l ca sa se inabuse incet. Amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda.

2: Pentru sos, topeste untul intr-o craticioara si adauga faina cernuta, amestecand repede sa nu se formeze cocoloase. Toarna treptat laptele caldut, avand grija sa amesteci temeinic (foloseste un tel mai mic, ca sa nu ramana cocoloase).

3: Condimenteaza cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara si mai tine 2-3 minute, pana se formeaza un sos gros si omogen. Daca au ramas cocoloase, cel mai bine este sa strecori sosul si sa-l dai intr-un clocot.

4: Toarna cateva linguri cu sos intr-o tava de cuptor de dimensiuni mai mici si asaza cu atentie prazul calit. Acopera cu branza bine sfaramata, asaza alt strat cu praz si toarna sosul Bechamel pregatit. Da la cuptorul bine incalzit pentru 20-30 de minute.

Revista Bucataria de Azi

Poza principala

praz_mica.jpg

6 fire de praz
100 g branza
1 lingura cu ulei de masline
PENTRU SOSUL BECHAMEL:
500 ml lapte
1/4 pachet cu unt
2 linguri cu faina
nucsoara, sare, piper

Prazul este delicios in toate anotimpurile.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE