Gratin din turta dulce

Cureti merele de coaja, le scoti samburii si le tai in felii subtiri. Le amesteci cu scortisoara si le stropesti cu zeama de lamaie. Daca folosesti mango, le cureti de coaja si desprinzi cu grija pulpa fructelor de pe samburi. O tai in felioare subtiri pe care le vei amesteca doar cu zeama de lamaie.

Incalzesti cuptorul la 180° (sau la treapta 4, moderata). Ungi o forma din sticla termorezistenta cu unt. Tai turta dulce (sau cozonacul vechi) in felii subtiri. Mixezi ouale, smantana si zaharul.

La aranjarea ingredientelor in forma de copt ai nevoie de indemanare – trebuie sa asezi feliile de turta dulce si cele de fructe ca si cum ai pune placutele de tigla pe acoperis. Torni peste ele crema de oua. Tai untul in bucatele si le pui peste desert.

Bagi forma in cuptor, pe sina din mijloc si o lasi aproximativ 30 de minute, pana devine maronie la suprafata. Inainte de a o aduce la masa o lasi un pic sa se odihneasca.

Revista FEMEIA.

Poza principala

gratin_din_turta_dulce.jpg

750 g mere sau 2 fructe de mango
2 linguri de zeama de lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata (numai daca folosesti mere)
250 g turta dulce mai veche
2 oua
200 g smantana
4 linguri de zahar
2 linguri de unt si unt pentru uns forma

Daca nu aveti turta dulce, puteti folosi pentru aceasta reteta orice prajitura mai veche.
Numar de portii
4
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE