Guguluf cu cacao

1. Pentru aluatul galben, freacă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul și vanilia. Adaugă ouăle pe rând, doar după ce s-a încorporat precedentul. Presară făina amestecată cu praful de copt și toarnă lapte alternativ, amestecând cu atenţie.

2. Pentru aluatul de cacao, procedează în același mod. Unge și tapetează cu unt și făină două forme de guguluf și toarnă în fi ecare jumătate din fi ecare aluat.

3. Pentru a-l marmora, trece o furculiţă prin cele două aluaturi din tăvi. Dă-le la cuptorul încins 50-55 de minute ori până ce trec testul scobitorii.

Sugestie. Poţi îmbogăţi gustul aluatului de cacao adăugând 1-2 linguri cu cremă de ciocolată şi alune ori doar presărând câteva condimente preferate: scorţişoară sau cuişoare pisate.

 

Chec cu ciocolată

Poza principala

guguluf_cu_cacao_mica.jpg

 

aluatul galben

125 g unt

125 g zahăr

1 pliculeț cu zahăr vanilat

2 ouă

250 g făină

1/2 pliculeț cu praf de copt

100 ml lapte

aluatul de cacao

125 g unt

 2 ouă

155 g zahăr

1/2 pliculeț cu praf de copt

250 g făină

125 ml lapte

2 linguri cu cacao

esenţă de rom

 

Tort de ciocolată și căpșuni

 

Un desert delicat, care se potriveşte perfect cu o ceaşcă de ceai sau de cafea.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE