Gulas cu galuste

Cureti ceapa si o tai rondele. Decojesti cartofii si ii tai cubulete. Carnea o tai in bucati mici, o condimentezi cu sare si piper, apoi intr-o cratita o calesti putin in unt lichid. Adaugi pe rand ceapa si cartofii si lasi la calit.

Incorporezi bulionul si condimentezi totul cu boia si chimen. Amestecand continuu, adaugi supa de carne. Lasi cratita acoperita la fiert circa 1,5 ore, amestecand din cand in cand, iar la final gusti mancarea.

Pentru galuste, feliezi chiflele, le pui intr-un castron si torni peste ele laptele caldut. Ceapa o rumenesti in unt fierbinte, adaugi patrunjelul si slaninuta si lasi totul la calit un pic.

Incorporezi ouale, condimentezi cu sare, piper si nucsoara, amesteci totul bine si lasi sa se „odihneasca” 30 de minute. Din amestecul obtinut, formezi galustele. Pui la fiert mai multa apa cu un pic de sare.

Pui galustele si le lasi 15 minute sa fiarba, le scoti cu o spumiera si le lasi sa se scurga de apa. Aduci gulasul la masa impreuna cu galustele fierbinti.

Revista FEMEIA.

Poza principala

gulas_cu_galuste_400.jpg

800 g carne de vita
sare
piper proaspat macinat
800 g ceapa
1 cartof potrivit
3 linguri cu unt topit
1 lingura cu boia dulce
1 lingurita cu boia iute
½ lingurita cu chimen
2 linguri cu bulion
500 ml supa de carne
Pentru galuste:
12 chifle vechi
200 ml lapte
2 linguri cu unt
2 cepe mici (arpagic)
2 oua
un pic de slaninuta taiata fin
2 linguri cu patrunjel tocat
sare. piper. nucsoara

Un preparat iernatic, imprumutat de la vecinii nostri bulgari.
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE