Uncategorized

Gulaş de viţel cu bere

1.Căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi tăiat felii în untură, cu un praf de sare. Când ceapa s-a aurit, adaugă bucăţile de carne. Amestecă, adaugă chimenul şi lasă până când carnea-şi schimbă culoarea.  Amestecă din când în când.

2. Adaugă piperul şi pasta de roşii, apoi berea. Mai amestecă un pic, acoperă şi lasă să fiarbă la foc molcom până când carnea e bine pătrunsă. Mai adaugă supă de oase sau apă caldă dacă mai e nevoie de lichid.

3. Când carnea e gata, adaugă pesmetul şi puţin usturoi pisat, amestecă şi serveşte cu găluşte, cu pâine, cu mămăliguţă sau doar cu… un vin roşu.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie: Gulaşul se face cu carne de viţel, aşa zice reţeta originală.  Poţi pune însă în sosul acesta de bere cam orice carne vrei, ba chiar şi un amestec de cărnuri (de pildă, cârnăciori, carne de porc şi costiţă). E drept, că nu se mai numeşte gulaş, dar tot o tocăniţă de nota 10 rămâne!

 

Gulaș de fasole cu carne de vită

Poza principala

gulas_mica.jpg

600 g pulpă de viţel tăiată bucăţi

3 cepe

2 căţei de usturoi

3 linguri cu untură

2  linguri cu pastă de roşii

2 linguri cu chimen 

sare

piper negru măcinat

300 ml bere

pesmet din pâine

 

Gulas rapid de curcan cu pilaf

Gulas de vitel cu bere, un fel principal satios si tare gustos.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE