Gulaș

1. Curăță de pielițe și porţionează carnea în cubulețe potrivite. Rumenește-le în uleiul înfierbântat, scoate-le într-un castron și ține-le la cald. 

2. În uleiul rămas, călește ceapa tăiată mărunt, iar când a devenit aurie, pune în tigaie usturoiul tocat, cubulețe de morcov, roșiile curățate și tăiate, bucățile de carne. 

3. Presară boia după gust, sărează și piperează, adaugă zahărul și pune apă (fierbinte) cât să acopere totul. Acoperă cu capac și lasă pe foc mic până ce carnea este aproape fiartă. 

4. În acest moment, pune cubulețele de cartofi și completează cu apă fierbinte, dacă este cazul. 

5. Stinge focul, nu înainte să verifici cartofii cu furculița. Lasă acoperit încă vreo oră, apoi servește cu pătrunjel verde tocat.

 

Sugestie. In functie de gust, mai poti adauga cateva boabe de chimen si/sau 1-2 frunze de dafin.

 

Gulaș de fasole cu carne de vită

Poza principala

gulas_mica.jpg

500 g vrăbioare (ceafa) de vită

1 kg cartofi

4 cepe

4 roşii

2 ardei graşi

1 morcov

100 ml ulei

1/2 linguriță cu zahăr

4 căței de usturoi

pătrunjel

 

Gulas rapid de curcan cu pilaf

Reteta de gulas cu vita este potrivita meselor in familie.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE