Gutuia, miracol pentru o grămadă de boli

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Mărturii despre viturţile terapeutice ale gutuilor datează de acum 4.000 de ani. Grecii şi romanii le foloseau pentru mărirea potenţei şi imunităţii.
gutuie.jpg

Grecii credeau despre gutui că sunt fructele dragostei, fericirii şi le duceau Afroditei ca jertfă. Azi, cercetările au arătat proprietăţile extraordinare ale acestor fructe în domeniul medicinei. Într-un singur fruct, există depozite impresionante de vitamine, minerale, carbohidraţi şi fibre. 

 

Gripă şi răceală, hepatite. Se recomandă consumarea zilnică a unui pahar cu suc proaspăt de gutui timp de o săptămână în cazul gripei şi de o lună pentru a ajuta ficatul în caz de hepatită. Datorită cantităţii mari de vitamina C, sucul de gutui este şi un bun tratament pentru bolile pulmonare, dar şi când ne curge nasul sau tuşim. 

 

Incearca si cea mai simpla dulceata de gutui

 

Pancreatită, insuficienţă pancreatică. Tot sucul de gutui face minuni în vindecarea acestor boli foarte greu de tratat prin metode convenţionale. Se bea de trei ori pe zi o ceaşcă cu suc de gutui diluat cu ½ pahar de suc de mere, timp de trei săptămâni. 

 

Boli canceroase. Anumite substanţe din gutui, în special vitamina B17, ajută organismul să distrugă celulele maligne, fără a le afecta pe cele sănătoase. Se bea 1-2 pahare cu nectar pe zi (preparat cu tot cu coajă).

 

Usoara este si reteta de compot de gutui pentru iarna

 

Enterocolite, colon iritabil, constipaţie. Sucul de gutui este un excelent tonic al intestinelor, cu efect antiinflamator. Dacă suferi de constipaţie, hemoroizi sau colon iritabil, se recomandă consumul zilnic a 500 ml de suc de gutui, iar dacă entecolita este cauza suferinţei tale, bea zilnic 1½  litri de decoct, preparat din ½ gutuie şi 250 ml de apă – se fierbe cinci minute şi se bea călduţ.

 

Greaţă şi arsuri, dureri de stomac. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu suc de gutui. Opreşte imediat vărsăturile, alungă greaţa şi, în timp, ajută stomacul să-şi refacă mucoasa. 

 

Usor de pregatit este si reteta de gem de gutui

 

O gutuie pe zi

Mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, o gutuie! Este un mijloc natural de a-ţi întări gingiile, remineraliza dinţii, dar şi să elimini toxinele din organism şi să alungi oboseala.

 

Aromata si fina este si reteta de peltea de gutui

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE