Hamburgeri de casa cu sos alioli

1.Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.
2.Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.
3.Se lasă să scadă pe foc, la foc mic, până obţineţi o pastă groasă.Se lasă la răcit câteva minute, apoi se adaugă la carnea tocată, împreună cu berea şi sosul worcester.
4. Se frământă compoziţia cu mâinile, să se frăgezească şi să se îmbine aromele. Lăsaţi-o la frigider minim o oră şi jumătate.
5.Incingeţi grătarul.Cu palmele ude, formaţi chiftele plate, cu diametrul de cca 8-10 cm.
6.Se frig cca 2-3 minute pe fiecare parte, până obţineţi dungi frumoase.Carnea trebuie să rămână suculentă, aşa că e bine să adăugaţi sare doar după ce aţi luat hamburgerii de pe grătar.

Carnea de viţel e fragedă, se vor topi în gură.Se servesc pe felii de pâine pufoase, puţin rumenite pe grătar.Stropiţi cu sos alioli după plac.
Garnitura clasică: câţiva cartofi crocanţi răsfăţaţi cu ketchup bun şi o salată simplă.

Poftă bună!

Ingrediente:
400 gr carne viţel de lapte, tocată – ies cca 8 hamburgeri
100 gr pulpă de roşii.
1 ceapă medie
1 lingură sos de soia light
câte un vârf de cuţit nucşoară, five-spice, boia afumată
1 linguriţă oregano
50 ml bere
1 lingură sos worcester (amestec anglo-indian de mirodenii,cu gust dulce,acrişor,sărat dar persistent picant)
un praf de piper, sare
1 lingură ulei de floarea soarelui

Sos alioli (maioneză, lămâie, şofran)

Gustul hamburgerilor făcuţi in casă nu se compară cu cei din comert,asă că vă sfătuim să incercati această retetă .
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

sisterskitchen

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE