Hamburgerii polueaza atmosfera

Sursa
Femeia.ro
Foto
Shutterstock
Stiai ca daca renunti la hamburgeri si la friptura de vita reduci poluarea din atmosfera?
hamburger.jpg

 

Un studiu american citat de Mediafax arata ca hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara. Cei mai nocivi pentru mediul inconjurator sunt hamburgerii cu carne de vita, precum si celelalte produse preparate din carne de vita.

Se pare ca producerea acestui tip de carne este un proces extrem de poluant; in plus vacile elibereaza mult metan in atmosfera. 

Astfel, pentru obtinerea unui kilogram de carne de vita se produc 16 kg de dioxid de carbon, adica de patru ori mai mult decat pentru carnea de porc si de zece ori mai mult decat pentru obtinerea unui kilogram de carne de pasare.

Daca oamenii ar renunta la carnea de vita in favoarea celei de pasare, emisiile de gaze nocive s-ar reduce in proportie de 70%, sustine profesorul Nathan Pelletier de la Universitatea Dalhousie din Canada.

Concluzia cercetatorilor americani este ca, daca am renunta la friptura in favoarea salatelor, am contribui la reducerea dioxidului de carbon, in aceeasi masura ca si cand am renunta la masina doua zile pe saptamana.

 

Facebook Comments



Taguri

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE