Harissa

Puneti la inmuiat ardeii in apa fierbinte, apoi scurgeti-i. Indepartati cotoarele si semintele. Cu cat doriti sa fie mai iute harissa, cu atat mai putine seminte veti indeparta.  

 

Folosind un blender, pasati ardeii iuti impreuna cu usturoiul, sarea, uleiul, coriandrul, chimenul si chimionul pana obtineti o pasta consistenta.

 

Merge cu tocanite cu carne de pui sau peste, in salatele cu naut, cuscus, paste, langa supe si chiar in marinade pentru carnuri. Iar daca-ti e pe plac gustul picant, il poti incerca pe pizza si omlete.

 

Poza principala

harissa_mica.jpg

12 ardei iuti uscati
3 catei de usturoi, curatati
1/2 lingura sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimen macinat   
1/2 lingurita chimion macinat

Harissa (harrissa) este un sos pe baza de ardei iute, originar din Tunisia. Se gaseste de cumparat in magazinele specializate si in marile supermarketuri, insa se poate prepara cu usurinta si acasa.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE