Hrana bebelusilor in primele zile de viata le influenteaza sanatatea pe termen lung

Text
eCuisine
Sursa
MSNBC
Foto
Shutterstock
Mancarea bebelusilor in primele lor zile de viata ar putea avea un impact semnificativ pe termen lung asupra sanatatii lor, arata un nou studiu.
alaptat.jpg

Rezultatele arata ca bebelusii care sunt alaptati au o presiune arteriala scazuta la varsta de trei ani comparativ cu bebelusii care sunt hraniti cu formula de lapte cu un nivel ridicat de proteine. In plus, copiii alaptati au capete mai mari decat cei hraniti cu formula de lapte.

Cu toate acestea, presiunea arteriala si circumferinta capului sunt in valori normale la ambele categorii de copii, spun cercetatorii de la Universitatea Claude Bernard din Franta.

Cercetatorii nu stiu, insa, care sunt consecintele pe termen lung ale diferentelor de presiune arteriala si circumferinta a capetelor, daca vor disparea in timp sau nu. 

Alaptarea este considerata cea mai buna metoda de hranire a bebelusilor desi laptele matern are un nivel scazut de vitamina D. 

In cadrul studiului au fost implicati 234 de nou nascuti impartiti in trei grupe: un grup de bebelusi alaptati in primele patru luni de viata, un grup de bebelusi hraniti cu formula de lapte saraca in proteine si un grup de bebelusi hraniti cu formula de lapte bogata in proteine.

La varsta de 15 zile, cei alaptati aveau un nivel scazut de insulina in sange comparativ cu bebelusii care au primit formula. Dar diferenta a disparut la 9 luni. La varsta de trei ani, nu exista nicio diferenta intre acestia in ce priveste lungimea corpului, greutate sau compozitia grasimilor. Dar, cei care fusesera hraniti cu formula de lapte saraca in proteine aveau circumferinta capului mai mica decat cei alaptati. Bebelusii alaptati aveau, de asemenea, o presiune arteriala mai scazuta decat ceilalti.

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE