Hrană pentru sistemul imunitar

Pentru a spori cum se cuvine eficiența imunităţii, trebuie să fim atenţi la ce mâncăm.
3_alimente_imunitate.jpg

 

Alimentaţia sănătoasă, bogată în fructe şi legume, ţine piept bolilor. Iar când vine vorba de stimularea sistemului imunitar, trei alimente sunt campioane:

 

Gălbenuş – cel mai indicat e să mănânci ouă proaspete de ţară, care au gălbenuşul închis la culoare. În plus, sunt foarte gustoase. Două gălbenuşuri asigură aproape jumătate din cantitatea de seleniu organic necesară organismului uman. Desigur, nu e bine să le consumi zi de zi.

Paine cu fructe uscate

 

Cereale integrale – grâu, orz, ovăz, porumb, consumate sub formă de fulgi obţinuţi prin procesare la rece sau de făină integrală. Cerealele integrale asigură o foarte bună detoxificare a organismului şi-l apără de afecţiunile tumorale şi de alergii.

 

Lactate – caşul dulce, iaurtul de casă, urda conţin substanţe ce întăresc imunitatea. Urda e o minune: scade colesterolul, stimulează producţia de celule imunitare de tip T, favorizează creşterea masei musculare în detrimentul ţesutului adipos, ţine sub control greutatea corporală.

 

Cremă de iaurt cu frișcă și afine

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE