Uncategorized

Ia-ţi porţia naturală!

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Vrei să te simţi în formă, iar pentru asta, ştii că trebuie să-ţi asiguri zi de zi rezerve optime de nutrienţi.
vitamine.jpg

Chiar dacă iei sau nu suplimente alimentare, dieta echilibrată trebuie să-ţi fie un aliat permanent.

Este suficient să te hrăneşti corect, asigurând organismului aportul optim de vitamine şi minerale. 

 

A – vitamina de creştere

Din: ficat, ouă, spanac, fasole verde, lactate, caise, piersici, morcovi, roşii, ardei.

 

B – vitamina bunei dispoziţii

Din: cereale integrale, peşte, ouă, lapte, carne, fasole, mazăre, drojdie, portocale, ficat de vită, cartof copt, mazăre, ficat.

 

C – vitamina antiscorbutică

Din: citrice, ardei, afine, varză, roşii, spanac, pepene verde, conopidă.

 

D – vitamina antirahitism

Din: peşte (hering, sardină, somon), galbenuş, unt, lapte integral şi lactate nedegresate, cereale.

 

Peste cu rosii coapte

 

E – vitamina tinereţii

Din: uleiuri vegetale din floarea-soarelui, germeni de grâu, cereale integrale, peşte (sardine), ulei de arahide, nuci, seminţe.

 

K – vitamina antihemoragică

Din: pătrunjel, spanac, varză-de-Bruxelles, fasole verde, mazăre, sparanghel, broccoli, soia, produse lactate.

 

Calciu – rezistenţa oaselor

Din: lapte, spanac, somon, sardine, varză-de-Bruxelles.

 

Magneziu – funcţii metabolice

Din: cereale integrale, ficat, nuci, smochine, banane.

 

Zinc – înnoire celulară

Din: carne de vită, peşte, ouă, lactate, drojdie de bere, fasole.

 

Seleniu – acţiune antioxidantă

Din: peşte, ficat, cereale integrale, usturoi, ceapă, drojdie de bere.

 

Fier – echilibru sangvin

Din: pătrunjel, praz, spanac, varză, linte, mazăre, struguri, caise.

 

Tartă cu praz, ciuperci și cartofi

Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE