Uncategorized

Iata cat costa carnea de miel in 2012

Sursa
Realitatea.net
Foto
Camera Press
Carnea de miel nu va lipsi nici in acest an de pe masa romanilor, in perioada Sarbatorilor Pascale, chiar daca preturile vor fi
miel3.jpg

Exportatorii se plang ca producatorii sunt hotarati „sa nu lase la pret” mai jos de 13 lei pe kg in viu si 25 de lei pe kg in carcasa. Asadar, de Paste, romanii trebuie sa se astepte la preturi de 15-17 lei pentru carnea de miel, spun specialistii, citati de Realitatea.net.

„Ciobanii au deja o oferta bogata de miei, dar tin preturile prea sus. La ora actuala, ciobanii vand cu 25 de lei kilogramul de miel in carcasa si cu 12-13 lei kilogramul de miel in viu. Este un pret mult prea mare pentru piata interna, dar si pentru partenerii externi”, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Ovine si Bovine (APEOB), Ion Serban.

Potrivit Realitatea.net, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat recent ca nu exista nicio motivatie pentru a creste preturile la carnea de miel, in conditiile in care „sectorul ovin este sustinut din bugetul Agriculturii prin subventii substantiale”.

CLICK AICI PENTRU RETETE CU MIEL

Si in 2011, cererea pentru carnea de miel a scazut semnificativ din cauza puterii reduse de cumparare a romanilor. In general, preturile la miei au fost anul trecut de 15 lei pe kg in viu si de 23 de lei pe kg in carcasa.

Potrivit datelor MADR, pretul mediu de productie la carnea de ovine, in luna martie 2012, este de 20 – 25 lei pe kg carcasa, pret de piata, iar in viu de 10-12 lei pe kg.

Bineinteles, cererea pentru carne de miel va creste in urmatoarele zile, asa ca ar trebui sa va grabiti daca doriti sa prindeti un pret bun.

Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE