Iepure toscan cu rozmarin

1.Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea în vas, impreuna cu capătană de usturoi.
2.Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute, după care se coboară până la 180 de grade şi se lasă incă o oră. Adăugati acum vinul şi lăsati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, să se formeze un sos- va fi delicios.
In acest timp, pregătiţi garnitura de ciuperci la tigaie. Căliţi ceapa, adăugaţi ciupercile feliate, apoi ardeiul. Puteţi pune vin şi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, presăraţi o mână de pătrunjel proaspăt.
E o reţetă foarte potrivită pentru inceputul toamnei, mai ales alături de un vin roşu, care nu trebuie să fie neapărat din Chianti, merge şi o Feteasca Neagră:).

Poftă bună!

Ingrediente:
2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne)
1 fir de rozmarin verde
1 capatana usturoi
1 ceapă mică
2 linguri ulei de măsline
1/2 pahar de vin alb sec
sare, piper

Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapă, ardei şi pătrunjel

Numar de portii
2
Calorii
Facebook Comments

sisterskitchen

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE