Uncategorized

Imunizare pân’ la vara

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Sezonul concediilor se apropie și trebuie sa-l întâmpinam cu organismul în cea mai buna forma.
imunizare.jpg

Un sistem imunitar slabit îți poate strica toata vacanța – poți raci (iar guturaiul de vara e foarte agresiv!), te poți infecta cu tot felul de virusuri și bacterii din zonele aglomerate (plaja, piscina), te poți simți slabita și încapabila sa faci fața… distracției! Iata ce alimente îți cresc imunitatea:

 

Mierea, buna la toate

Este recomandata si dupa ce te-ai pricopsit cu o viroza, pentru ca are efect antibacterian si curata temeinic caile respiratorii, dar si ca preventiv: este un excelent energizant natural si un scut imbatabil în fata infectiilor de orice fel. Ia o lingura pe stomacul gol în fiecare dimineata.

Si propolisul are în compozitie un cocteil de substante care sporesc rezistenta organismului. Ia câte 10 grame de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Polenul are, de asemenea, rol antiseptic, antibiotic si antiviral. Pentru imunizare, fa o cura de doua saptamâni cu granule: ia câte 10-20 grame pe stomacul gol si lasa-le sa se topeasca în gura.

 

Mere coapte cu miere

 

Suplimentele fac minuni

Faci fata cu brio virusurilor si bacteriilor luând cel putin o luna suplimente cu extract de echinacea, unul dintre cele mai bune remedii imunostimulatoare. Pentru o cura fulger de fortificare, timp de maximum patru zile, ia câte 2 lingurite cu tinctura sau 5-6  capsule pe zi.

 

Ceapa si usturoiul

Sunt doua alimente mai putin prietenoase cu cei din jur, din cauza mirosului, dar care se dovedesc ajutoare de nadejde când vine vorba de creșterea imunitații. Fa o cura cu usturoi dupa cum urmeaza: zdrobeste un catel de usturoi, amesteca-l cu o lingura de miere, apoi toarna peste zeama de la o lamâie dizolvata într-o cana cu apa fierbinte. Bea de trei ori pe zi. Sau alege cura cu ceapa, un aliment excelent pentru prevenirea si tratarea multor infectii: da la cuptor o ceapa mare timp de 40 de minute, stoarce-o si amesteca sucul cu o cantitate egala de miere. Ia doua lingurite la fiecare trei ore.

 

Cura de vitaminizare

Citricele sunt foarte bogate în vitamina C și bioflavonoizi, care întaresc imunitatea. Consuma zilnic portocale, lamâi, kiwi, grepfrut, mere! Toate sunt hranitoare si energizante. Nu te lipsi nici de minerale, în special de zinc, care, potrivit studiilor, previne si chiar reduce la jumatate durata unei raceli. Pentru a mentine aportul de zinc la nivel optim, manânca seminte de dovleac, scoici si crustacee!

 

Somon cu scoici si cu legume

Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE