Indian Food Festival la Crowne Plaza Bucharest

Diwali, Festivalul Luminilor, aduce mancarea traditional indiana in Romania
indian_food.jpg

București, Noimebrie: Diwali, festivalul luminilor și începutul noului an hindus, poate fi sărbătorit anul acesta în cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc în perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza România. Evenimentul își propune să promoveze mâncarea tradițională specifică regiunilor din India cunoscute pentru savoarea culinară, cum ar fi Goa și Mumbai și să ofere vizitatorilor săi o aventură senzorială de neuitat.

Diwali, care în traducere liberă înseamnă rând de lămpi, este o importantă sărbătoare hindusă ce reunește familiile an de an și reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România de către Crowne Plaza Bucureşti printr-o incursiune a simţurilor culinare.

Delicioasele mâncăruri tradiţionale vor fi preparate de master chef-ul Crowne Plaza Bucureşti, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăţa simţurile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, Chicken Biryani – bucăți suculente de pui și orez basmati gătite cu șofran și apă de trandafiri, Seafood peri peri –  creveți, midii, calamar și Chilli, cu sos și Bebinca – straturi subțiri de clătite din lapte de cocos.

Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar și bucătăria indiană. Fiecare regiune are reţetele şi condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poți experimenta. Deși populația este în mare parte vegetariană, se consumă și carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea să iubești mâncarea indiană este faptul că se încadrează în categoria mâncărurilor picante.
Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar şi un Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. În plus, cei ce vor să îşi exprime creativitatea pot învăţa noi tehnici de gătit in cadrul lecţiilor culinare susţine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18:00.

Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de Crowne Plaza Bucureşti.

Programul detaliat al Indian Food Festival este:

Luni, 12 şi 19 noiembrie:
– Prânz – Bufet cu zona dedicată mâncării indiene
– Cină – Bufet Indian – Indian BBQ

Marţi, 13 şi 20 noiembrie:
– Prânz –  Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
– Cină – Bufet Indian – Preparate Mughlai

Miercuri, 14 şi 21 noiembrie:
– Prânz –  Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
– Cină – Bufet Indian – Preparate Goan

Joi, 15 noiembrie:         
– Prânz –  Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
– Cină – Lecții de gătit şi meniu à la carte cu influenţe indiene
 
Joi, 22 noiembrie:
– Prânz – Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
– Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene

Vineri, 16 şi 23 noiembrie:
– Prânz –  Bufet cu zona dedicată mâncării indiene
– Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene

Sâmbata, 17 şi 24 noiembrie:
– Prânz – Meniu à la carte cu influenţe indiene
– Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene

Duminică, 18 şi 25 noiembrie:
– Prânz – Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană
– Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE