Uncategorized

Inele de calamari pane

1. Dacă cumperi calamarii congelaţi, tăiaţi gata în inele, lasă-i să se dezgheţe câteva minute după ce i-ai trecut printr-un jet de apă rece. Dacă sunt proaspeţi, curăţă-i bine şi feliază-i de grosimea unui deget.

2. Dă-le un praf de sare şi stoarce peste ele zeamă de lămâie. Pune ulei la încins şi între timp, bate bine oul cu laptele (poţi folosi şi bere) şi vreo cinci linguri de făină, cât să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. 

3. Trece fiecare inel, mai întâi prin făină, apoi prin acest amestec şi pune-l la prăjit. Rondelele se rumenesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o culoare frumoasă, aurie.

4. Serveşte-i pe pat de salată verde cu felii de lămâie deasupra. 

 

Inelușe de ceapă pane

Poza principala

inele_calamri_mica.jpg

250 g calamari

100 ml lapte

1 ou

făină

zeamă de lămâie

ulei

sare

 

Ficăței pane

Când vrei să-ţi răsfeţi musafirii sau când ţi se face dor de Grecia, pregăteşte rapid aceşti calamari delicioşi.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE