Inghetata de capsune cu garnitura de capsune

Inghetata:

Indepartati coditele capsunelor, puneti-le intr-un mixer impreuna cu zaharul si sucul de lamaie si amestecati pana cand se omogenizeaza. Turnati otetul si adaugati putin piper si amestecati pana cand se omogenizeaza din nou.

Bateti frisca intr-un castron mare pana se intareste. Turnati-o peste „piureul” de capsuni obtinut si amestecati cu grija. Dati la congelator si raciti pentru cateva ore, apoi bateti din nou pana devine neted si congelati din nou.

Repetati procedura la doua ore pana cand amestecul e gros si dens. Apoi lasati iar la congelator pana se intareste. Ca o alternativa, puteti folosi un aparat special de facut inghetata, urmand instructiunile de folosire ale aparatului.

Luati inghetata din frigider cu o ora inainte sa o serviti pentru a o lasa sa se inmoaie putin.

Garnitura de capsune:

Indepartati coditele capsunelor si taiati-le daca sunt mai mari, presarati zahar dupa gust, apoi otetul si piperul negru. Amestecati si lasati la marinat pentru 1-2 ore. Serviti fructele si siropul obtinut impreuna cu inghetata, garnisita cu frunze de menta maruntite.

Poza principala

rexfeatures_424617h_mica.jpg

500 g capsune, spalate
125 g zahar
2 linguri suc de lamaie
1/2 lingurita de otet balsamic
piper negru proaspat macinat
284 ml de frisca lichida
Pentru garnitura de capsune:
300 g capsune
2-3 linguri zahar
2-3 linguri otet balsamic
piper negru proaspat macinat
frunze de menta

Stiati ca una din metodele pentru a scoate la iveala aroma speciala a capsunelor este cea in care le pudram cu piper negru si turnam si putin otet peste ele?
Numar de portii
6
Calorii
324
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE