Inghetata de levantica

1. Turnati 900ml de apa intr-o cratita si adaugati zaharul. Fierbeti amestecul, amestecand pana zaharul se dizolva. Luati cratita de pe foc si adaugati florile de levantica. Lasati la infuzat pentru 30-45 de minute.

2. Luati florile din siropul format si adaugati colorantul alimentar, pentru a-i da culoarea mov. Turnati siropul format intr-un recipient pentru a-l raci in congelator pana cand siropul se solidifica la marginile recipientului. Spargeti cristalele de gheata care se formeaza. Repetati procedura pana cand arata ca un amestec de gheata pisata, apoi lasati-l sa inghete complet.

3. Daca desertul a fost amestecat corespunzator in timpul racirii, va fi usor atunci sa se „rada” gheata de deasupra si sa fie servit intr-un pahar. Daca va fi prea solid, s-ar putea sa fie necesara dezghetarea pentru o scurta perioada de timp, inainte de servire. Decorati cu crengute de levantica.

SFAT: Asigurati-va ca levantica nu a fost stropita cu insecticid. Daca nu ati cultivat-o chiar voi, cumparati-o dintr-o sursa sigura.

Poza principala

rexfeatures_608809d_mica.jpg

175g zahar
6 linguri flori de levantica uscate
colorant alimentar mov
crengute de levantica pentru decor

Aroma de levantica va transforma aceasta inghetata intr-un desert de neuitat.
Numar de portii
6-8
Calorii
86/portie
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE