Inghetata de marmelada in cornete de whiskey

1. Pentru a face inghetata: Bateti usor frisca pana cand se intareste, apoi amestecati cu marmelada si zaharul pudra. Congelati compozitia pana se solidifica, amestecand din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata.

2. Pentru a face cornetele de whiskey: Potriviti cuptorul la 180 de grade.

3. Faceti doua forme de cornete din folia de aluminiu. Ungeti exteriorul formelor cu ulei.

4. Puneti zaharul, untul si siropul din zahar rafinat intr-o cratita mica si incalziti incet pana cand totul se dizolva. Adaugati faina, ghimbirul si whiskey-ul si amestecati. Lasati mixtura sa se raceasca si sa se aseze. Impartiti compozitia in 12 bilute. Puneti cate doua pe fiecare hartie de copt si turtiti-le usor. Coaceti pe rand fiecare biluta, in centrul cuptorului, pentru 5-8 minute pana prind o culoare auriu-maronie.

5. Scoateti din cuptor si neteziti marginile cu un cutit, daca este necesar. Lasati aluatul sa se raceasca putin pe hartia de copt, apoi folositi o paleta pentru a-l ridica si a-l inveli in jurul formelor de cornete pregatite mai devreme. Lasati aluatul pana cand s-a racit si s-a intarit, apoi scoateti-l de pe formele de cornete. Repetati cu toata compozitia procedeul.

6. Inghetata ar trebui sa fie destul de moale pentru a fi luata cu o cupa direct din congelator. Puneti cate o cupa in fiecare cornet.

Poza principala

rexfeatures_608809a_mica.jpg

Pentru inghetata:
568ml frisca
340g marmelada subtire (dupa preferinte)
2 linguri zahar pudra
Pentru cornetele de whisky:
ulei
605g zahar
60g unt
2 linguri de sirop de zahar rafinat
60g faina
ghimbir macinat
2 linguri de whiskey
folie de aluminiu
2 tavi, tapetate cu hartie de copt

Minunat, cornete de inghetata preparate chiar la noi acasa.
Numar de portii
8-12
Calorii
258/portie
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE