Uncategorized

Inghetata de pepene galben

1. Amestecati faina cu zaharul si 2 linguri de lapte intr-un bol, pana obtineti o pasta fina. Turnati restul laptelui intr-o cratita si fierbeti incet pana aproape sa dea in clocot. Turnati apoi laptele, putin cate putin, peste compozitia de faina, amestecand continuu.

2. Turnati intreaga compozitie in cratita si incalziti usor pentru 1-2 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca pentru 5 minute. Adaugati crema pentru prajituri, vanilia si laptele condensat. Lasati sa se raceasca de tot.

Turnati apoi compozitia obtinuta intr-un recipient de plastic si dati la congelator pana este inghetata pe jumatate, adica 1 1/2 ore. Scoateti din congelator inghetata de pepene galben si puneti intr-un bol, apoi mixati pana se inmoaie.

3. Adaugati piureul de pepene galben, mixati din nou si puneti in recipentul de plastic. Congelati.

4. Pentru servire: scoateti inghetata de pepene galben din congelator cu aproape 15 minute inainte de servire. Puteti servi inghetata chiar in cojile de pepene galben ramase.

Dulceata de pepene galben

Poza principala

rexfeatures_1389703ab_mica.jpg

3 linguri faina
1 lingura zahar
600 ml lapte
150 ml crema pentru prajituri
1/4 lingurita esenta de vanilie
200 ml lapte condensat
750 pepene galben, curatat si pasat

O inghetata de pepene galben usoara, perfecta pentru o vara tarzie.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE