Inghetata de piersici si zmeura

Piersicile din conserva le tai in feliute subtiri. Pe o tava pui hartie de copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator. Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul il pui intr-o olicica sa fiarba cu 1/8 l de apa.

Amesteci pana obtii un sirop. Il iei de pe aragaz, il lasi la racit si il incoporezi in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici. Adaugi si zmeura congelata, impreuna cu piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci in mascarpone.

Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru inghetata si rastorni amestecul de mascarpone si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator pentru cel putin 3 ore. Scoti desertul din congelator cu 45 de minute inainte de a-l aduce la masa si il pui in frigider sa se dezghete un pic. Il tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

Revista FEMEIA.

Poza principala

inghetata_de_piersici_si_zmeura_400.jpg

500 g mascarpone (sau ricotta)
175 g zahar
50 ml lichior de piersici
600 g frisca
200 g zmeura
400 g piersici din conserva (mai bine decat proaspete, pentru ca sunt usor indulcite)

De ce sa cheltuim bani pe inghetate din magazine, pline de conservanti, cand putem prepara chiar noi una absolut delicioasa.
Numar de portii
10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE