Inghetata de vanilie

1. Incalziti laptele cu putina sare apoi luati cratita de pe foc. Sectionati pe jumatate batul de vanilie si adaugati-lamestecului de lapte. Lasati-l la infuzie pentru 30 de minute.

2. Luati batul de vanilie din lapte, curatati semintele din el si adaugati-le laptelui, fara batul de vanilie.

3. Fierbeti laptele din nou, apoi inchideti focul. Bateti usor galbenusurile cu zaharul si turnati-le peste lapte. Adaugati glucoza lichida si amestecati pana cand glucoza se dizolva. Aduceti amestecaul iarasi la fierbere la foc mic.  Amestecati pana cand se ingroasa, dar nu il lasati sa dea in clocot.

4. Turnati crema intr-un recipient congelabil si acoperiti cu folie de plastic la suprafata, pentru a nu se forma caimac deasupra. Lasati sa se raceasca apoi puneti in congelator, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma cristale de gheata.

5. Bateti usor frisca si amestecati-o in inghetata de la congelator, dupa care puneti-o din nou la rece. Lasati la congelator pana cand devine ferma, asigurandu-va ca se pastreaza neteda, amestecand-o cel putin o data.

6. Scoateti inghetata din congelator cu 10-15 minute inainte de servire, pentru a-i permite sa se inmoaie putin. Serviti cu bucati de vafe. (Se poate pastra in frigider pana la 3 luni).

Poza principala

rexfeatures_608809f_mica.jpg

600 ml lapte
un varf de cutit de sare
un bat de vanilie
8 galbenusuri de ou
100g zahar
2 linguri de glucoza lichida
584ml de frisca lichida
bucati de vafe, pentru servire

Iata cat de simplu este sa preparati chiar la voi acasa inghetata de vanilie.
Numar de portii
8-10
Calorii
376
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE