Ingrediente care te „păzesc“ de artroză

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Un stil de viaţă sănătos şi echilibrat te ţine departe de suferinţele provocate de această afecţiune.
ingrediente_antiartroza.jpg

Carenţele de calciu, magneziu şi vitamina D fragilizează oasele. Asta ştie toată lumea, nu-i aşa? Pune accentul pe ultima amintită şi asociază mereu vitamina D cu calciu şi magneziu pentru o bună absorbţie a primelor două. Evită sau scoate de tot din meniu fosforul, cel mai mare duşman al oaselor şi articulaţiilor. Ai grijă, fosforul se regăseşte nu doar în băuturile carbogazoase dulci, ci şi în pateul de ficat şi în mezelurile procesate. Ai nevoie de proteine pentru a-ţi menţine oasele puternice, dar, în exces, acestea produc sulfaţi care macerează calciul din oase. Acest fenomen are loc mai ales în prezenţa proteinelor de origine animală şi mai puţin în cazul celor vegetale. 

 

Miere plus scorţişoară = combinație medicinală

 

Iată cele mai bune recomandări alimentare pentru cei care suferă de dureri ale oaselor şi articulaţiilor: 

  • CALCIU – îl găseşti în lapte, brânză, iaurt (alege-le pe cele slabe), dar şi în sucul de portocale, în cereale. Toţi adulţii sub 50 de ani ar trebui să ia 1.000 mg de calciu pe zi, iar după vârsta de 50 de ani, 1.200 mg pe zi.
  • FIBRE – le poţi obţine din cereale, fasole brună, pere, zmeură şi migdale.
  • GRĂSIMI SĂNĂTOASE – acizii omega 3 îi poţi procura din peşte.
  • PROTEINE VEGETALE – surse de proteine vegetale sunt leguminoasele (soia), cartofi, nuci, cereale integrale. 

Alimente care te feresc de indigestie

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE