Uncategorized

Ingredientul MAGIC care te va ajuta în orice cură de slăbire

Sursa
RTV.NET
Vrei sa slabesti mai usor ? Iata un ingredient care te poate ajuta.
ulei_de_masline.jpg

Mirosul uleiului de măsline poate constitui un ingredient important în cura de slăbire, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii austrieci şi germani, care au descoperit că aroma poate elimina foamea, oferind în acelaşi timp senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Autorii acestui studiu, cercetători de la Universitatea din Munchen şi de la cea din Viena, recomandă ca de pe masă să nu lipsească uleiul de măsline, pentru că mirosul acestuia oferă senzaţia de saţietate, scrie RTV.NET.

Citeşte şi 5 obiceiuri pentru o cură de slăbire de succes

Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic – pe lângă dieta lor normală -, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adăugat în iaurt ulei de măsline, alţii, ulei de rapiţă, alţii, slănină, alţii, unt.

Citeşte şi Întrebuinţări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

Cei care au folosit în dieta lor uleiul de măsline au consumat zilnic mai puţine calorii – la nivel general – şi niciunul dintre aceşti voluntari nu a luat în greutate. În plus, aceştia prezentau în sânge un nivel mai ridicat de serotonină, hormonul saţietăţii.

Citeşte şi Dieta mediteraneană: Sănătate pentru corp şi minte

Cercetătorii spun că acest lucru se întâmplă datorită aromei unice a uleiului de măsline, care nu se regăseşte în alte grăsimi sau uleiuri.

Specialiştii au creat un iaurt îmbunătăţit cu compuşii aromatici din uleiul de măsline, aceste extracte oferind o senzaţie de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp. Persoanele care au mâncat acest tip de iaurt au consumat zilnic, în medie, cu 200 de calorii mai puţin.

Topul celor mai stupide diete

Studiul arată că aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzaţia de saţietate, cercetătorii spunând că speră să dezvolte produse alimentare cu un conţinut scăzut de grăsimi, care să satisfacă şi gustul celui mai pretenţios gurmand.

Descoperă şi Tratamentele anticelulitice, prea costisitoare? Ai „armele” în propria bucătărie

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE