Uncategorized

Inimioare decorative

Pentru aluat, freaca untul cu zaharulintr-un vas. Adauga galbenusul, praful de sare si smantana si amesteca bine.

Pune nuca macinata, faina, praful de copt si esenta, dupa gust.  Amesteca si da la frigider pentru 45 de minute.

Intinde o foaie mai groasa. Decupeaza inimioare cu ajutorul formei, iar resturile de aluat aduna-le, amesteca si intinde din nou.

Coace cam 10-15 minute inimioarele, pe o tava unsa si tapetata cu hartie pergament.

Pentru glazura, fierbe apa cu zaharul pana se leaga.

Fierbinte, toarna-l peste cacaua cernuta, amesteca foarte bine si las-o la cald.

Scufunda inimioarele coapte in glazura si pune-le pe o tava intinsa, ca sa se usuce „hainuta“ de cacao.

Inimioare cu migdale

Revista BUCATARIA DE AZI

Poza principala

inimioare_decorative400.jpg

PENTRU ALUAT
200 g faina
150 g unt
100 g nuca
3-4 plicuri cu zahar vanilat
1 galbenus
1 lingurita cu praf de copt
2 linguri cu smantana
esenta de rom
sare

PENTRU GLAZURA
150 g zahar
50 g cacao
75 ml apa

Un desert delicios, numai bun de savurat in noaptea de Craciun. Si nu numai.
Numar de portii
12-14
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE